Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když mluvíte o novém Mnichovu, tím bude daleko více, než cokoli jiného, Dublin IV.

3 0
možnosti
Foto

Soudě podle článku, zdálo by se, že nové generace ani tolik negenerují, jako spíše degenerují. Pro začátek potřebují pochopit, že je možné, že ještě nic neumějí a nic nevědí. Chce to více pokory a kritiky nejen k okolí, ale také k sobě samému. Jakmile se to naučí, zjistí, že Drahoš je nevolitelný !!

5 2
možnosti
JH

A Drahoš měl jaký program, vedle přijetí 2600 nelegálních migrantů? Nějak jsem si ho nevšimnul, ještě mu ho poradci neřekli. A když Drahoše podpořil Halík, to se potom jednoduše rozhoduje

7 2
možnosti
SB

Vy nikdy nepochopíte, že pro Zemana hlasovali lidé, kteří prostě nevěří v to, že ve společnosti někdy zavládne všeobecná ušlechtilost, o jaké hovoří tzv. elity (a hovoří o nich přesto, že samy mnohdy žijí velice nemorálně).

Já například nevěřím, že Brusel je nositelem nové morálky. Morálka nikdy světem nevládla. I to, že Západ navenek žije morálněji než Východ, je jen proto, že západní ekonomika stojí na jiných ekonomických (nikoli morálních) principech. Jestliže v Rusku pan hrabě se snažil rolníka oškubat, aby z něho co nejvíce měl, v západních státech se pan hrabě snažil rolníka trochu povznést, aby ten vyráběl efektivněji a pan hrabě ho mohl více oškubat. Oškubání za tím bylo v obou případech, pouze metoda byla jiná. Samozřejmě pro západního rolníka to tak bylo mnohem lepší, ale opravdu za tím nebyla morálka. Asi tak, jako když jeden hospodář šetří na opravě stáje, ale druhý hospodář ten kravín opravit nechá. Oba uvažují v kategorii zisku (jeden chce ušetřit za opravu, druhý si spočítá, že lepší podmínky pro chov se mu vrátí ve vyšší užitkovosti). Zdánlivě je ten druhý větší lidumil (krávy se u něj mají lépe), ale ve skutečnosti za tím morálka není.

Nevím, jak ostatní voliči Zemana, ale já jsem odmítal před pěti lety Schwarzenberga a nyní Drahoše právě kvůli jejich stříbrným slibům morálky.

Nevěřím v morálnost jakéhokoli politického směru. Od politika chci vizi jeho postupů, nikoli slib ušlechtilosti. Ne že by se mi ušlechtilost nelíbila, ale je realizovatelná pouze v úzkém okruhu lidí, kteří se navzájem znají. Ušlechtilé vztahy mezi sebou mohou mít třeba majitelé chat někde v chatové kolonii, pokud jich je deset nebo dvanáct. Ušlechtilost nikdy nebude vládnout na úrovni celospolečenské. Moc by se mi líbilo, kdyby vládla, ale prostě tomu tak nikdy nebude.

Kdo mi takovou celospolečenskou ušlechtilost slibuje, je pro mne automaticky nevolitelný.

4 1
možnosti
Foto

Už jsem dnes tady někde něco takového napsal:

Holt slušnost a morálka se v tomto státě moc nenosí.;-(

3 0
možnosti
JJ

Píšete:

"Každá generace má svůj Mnichov. Ta naše se bude muset vypořádat s odkazem 27. ledna 2018."

Jen mám obavy, abyste se s tím nevypořádali tak, že z toho bude nový "Únor".

4 1
možnosti
Foto

Optimista? Jak o sobě píše ve vlastním profilu?. Kdepak, pesimista - šiřitel blbé nálady... Rv;-(

8 1
možnosti
Foto

Slušný guláš.....

Kde jste sebral onu Vámi uváděnou "pevnou ruku"?

Srovnávat Mnichovskou zradu s výsledkem demokratických voleb je taky fakt úlet.

8 1
možnosti
RK

Tohle není moc článek nenapravitelného optimisty, spíše zhrzeného pesimisty;-D

5 1
možnosti
JSS

Mnichov je zcela jiný.... Ty hlasy pro Babiše a navíc pro Zemana mě překvapily . A ptejme se proč? U Babiše je to jak se říká populismus - zkrátka vzdor proti minulým profláknutým korupčníkům - jenže on byl u toho taky a přesto to lidé nevnímají -vůbec neberou v potaz !! To je zvláštní - prostě naletět někomu a navzdory jeho vypočítavosti, atd.

Zeman má podobnou minulost - logicky bez velikosti chtivosti Babiše. Ovšem nyní se tvrdě zamazal s chlebodárci, kteří mu bačují na Hradě a bačovat budou !! I to lidé nevnímají a myslí si, že jim Zeman zajistí lepší sociálno..... Myslím si, že ne, protože načuchl už dávno k jiné velikosti !!

2 0
možnosti

Je lepší silák bez programu, než slaboch bez programu.

Vaše pohrdání lidmi, kteří nesouhlasí s Vaším názorem je stejné, jako pohrdání tzv. elit typu Halíka. To je jedna z věcí, které hnaly lidi k volbám se Zemanovým lístkem. Uvědomte si, že spousta lidí, kteří Zemana moc nemusí, šli k volbám, aby naštvali takové, jako jste vy. Takže ano, hlupáci vyhráli volby pro Zemana. Ale hlupáci z Drahošova tábora.

5 2
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Autor je prostý pisálek a nenapravitelný optimista.

Mezi jeho zájmy patří četba, hudba a cestování, ale nejvíce si váží kvalitně prožitého času s rodinou a přáteli.

Seznam rubrik