Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak to je ale hloupost.

Myšlenka je dobrá, ale opět jste postihl jen skupinu voličů. Uznávám, že se spousta lidí snaží nacpat ostatní do škatulek, ale zapomněl jste na nás, kteří se rozhodovali mezi dvěma zly. Na jedné straně hulvát, který ale myslí na Českou republiku, Na straně druhé uhlazený darebák, který by prodal Českou republiku, jakmile by mu to přineslo výhody. Ani jeden z nich není žádný dobrák. Ať už jde ze Zemanovy strany o pochybné prodeje státních podniků (OKD atd.), nebo ze Schvarzenberkovy strany kouzlení s dotacemi a nemovitostmi. Navíc to pro mnoho lidí byla volby mezi ČR a EU. Spousta lidí, kteří se považují za vlastence, raději volila hulváta. A takových skupin bylo daleko více, takže cpát voliče Zemana do několika málo škatulek je hloupost.

Lidé jsou mnohem různorodější, než si možná myslíte. Proto bych Vám doporučoval psát o některých skupinách Zemanových voličů, nikoli o Zemanových voličích jako celku, pokud to nechcete pojmout podstatně obsáhleji.

0 0
možnosti

Co když se lidé nepotřebují obhajovat,,hulvátem"?? Píšete hlouposti a možná jim věříte ale je to právě Zeman, který není politicky korektní a takové lidi v politice nenajdete. Obyčejní lidé mají starosti jak vyžít s malými příjmy a neuvažují korektně jako politici a rádoby odborníci.

Poté se již Zemanovi voliči nebudou muset vnitřně obhajovat hulvátem s revizionistickými sklony a česká společnost, a spolu s ní i česká politika, dostane svůj autentický obsah.

Zdroj: http://tomasheller.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=601163

1 0
možnosti

Ta Vaše vědecká analýza Zemanových voličů mě trochu rozesmála, ale hlavně jsem si při jejím čtení vzpomněla na geniální "Analýzu pohádky o Sněhurce a sedmitrpaslících" od Jana Vodňanského, k jejíž dokonalosti se budete muset teprve dopracovat...

ukázky:

"...Tady je nesmírný komplex problematiky vůbec kolempojmu trpaslík. Je mnohonejasností. Často slyšíte různé vulgární výroky otrpaslících. Lidé mají takové nepřesné představy, třebase říká že trpaslík je člověk, jehož výška se limitněblíží nule. To je ovšem hrubé zjednodušení. Trpaslík je isociálně determinován, Je to malý horník, tedy - permoník.Tyto bytosti známe ze všech mýtů a pohádek z důlníchneboli horních oblastí. Teď by si to vyžádalo samostatnépřednášky, jenom tak heslovitě: Jejich vztah k velkýmhorníkům je jaký? - ambivalentní, někdy pomáhají, jindyškodí. ....."

"... K nejmasivnější mystifikaci ovšem dochází v jižzmíněné scéně fyzické likvidace Sněhurky. K čemu tamdošlo. Rozeberme si to věcně. Konflikt mezi královnou u mocia princeznou pretendující na trůn, tedy konflikt v podstatěmezi dvěma feudály, byl metamorfózou královny v odpornoustařenu degradován na pouhý konflikt generační. Jaké tobude mít následky ve vědomí malých diváků. Místo toho,aby se narušily jejich vztahy k feudálům, naruší se jejichpřirozené vztahy ke komu? - no k jejich babičkám - a kstarším osobám vůbec. A navíc k vitamínu C. ..."

http://a.da.mek.sweb.cz/vodnansk.j/sa7t.htm

3 0
možnosti

J50i30ř73í 66V77o97l15e73k

28. 4. 2017 0:56

vystihl jste to pěkně, nakonec diskuse je toho důkazem, za mě karma

1 1
možnosti
Foto

Znáte povolební analýzy, které vznikly jako vyhodnocení chování voličů bezprostředně po volbách?

0 0
možnosti

Hned jako první mne napadlo, jak by asi dopadl Váš rozbor voličů knížete.:-/

Bez těch akademických řečí, lze zcela jednoduše nastavit zrcadlo. Je jen málo těch, jak je máte za skalní, kteří "milují" Zemana jen pro jeho osobu se vším všudy. Daleko největší počet je těch, kteří především rozlišují, co kdo zastává, jaké má názory a jaké má argumenty. Teprve v druhé linii je reprezentativnost a způsob vyjadřování včetně tedy použitého slovníku.

U těch, u kterých je rozhodující ta druhá linie, je nebezpečí, že v hezkém obalu nemusí být kvalitní zboží, ale také jen prázdnota. A když k tomu povrchnímu se přidá negace z té první linie, viz. Drahošovo horování pro přesun Sorosovy univerzity z Maďarska do Prahy, nebude u mnohých rozhodovat hezká tvářička a vybraný slovník, ale příklon k multikulturní politice a k neziskovkám. Dovolím si hádat z křišťálové koule a soudím, že p. Drahoš byl v minulé volbě volič knížete, ostatně jako většina akademické obce.

Zemanovi se napřed vyčítalo, že je pro ruský, pak pro čínský a dnes se musí přidat, že je také pro americký; nicméně Zemanův vliv na ekonomiku státu je sporadický a přímý je jen právě přes podnikatele, které bere sobou při návštěvách.

Za sebe, našel bych sbírku výhrad právě z druhé linie, ale volbu by měla rozhodovat ta první a tam jsme ve shodě, zvláště pro zásadní postoj u otázky bezpečnosti státu potažmo občanů. I postoj k EU mám stejný: ne federace, ale účelové sdružení národních států při odmítání bruselské buzerace.

Už máte jasněji, pane autore, o gró Zemanových voličů?

4 1
možnosti

Ještě že toho knížete máš.

0 0
možnosti
Foto

Tak rozbor, kdo a z jakých důvodů volil pospávajícího pankače v červených ponožkách, byl mohl přinést daleko znepokojivější obrázek o českých občanech, víc než si myslíme. Překvapením totiž už je jenom to, jaký počet hlasů dostal.

2 0
možnosti

Víte, vy jste totiž nepochopil, že ani tak nejde o naučené ohýbání hřbetů, ale naopak spíše o odpor proti mainstreamu a tomu, co je jím lidem vnucováno, že si mají myslet.

9 0
možnosti

Bohužel jste se jako mnoho jiných nezbavil povýšeného poučování a zapomněl na to, že i my máme svůj rozum a své zkušenosti. Nikdo vás nepověřil tím, že máte ty, co žili i za komunistů, poučovat. kde berete tu nebetyčnou pýchu?

11 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Autor je prostý pisálek a nenapravitelný optimista.

Mezi jeho zájmy patří četba, hudba a cestování, ale nejvíce si váží kvalitně prožitého času s rodinou a přáteli.

Seznam rubrik