Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

S tou obranou ma Trump samozřejmě pravdu. Ale protože jedná jako hokynář, místo jako diplomat, škodí úplně všem. Tak jak to prezentuje, řiká Putinovi, " máš jedinečnou šanci zabrat co chceš". Kdyby nebyl hokynář, tak na zasedání NATO oznámí, že třeba od roku 2021 bude členství USA v NATO podmíněno plněním závazků Evropských zemí. Nebo něco podobného, ale v každém případě nevykřikovat to veřejně. :-/

0 0
možnosti
JR

J17a23n 82R42á41ž

19. 1. 2017 18:28

S Británií měla EU ve svých řadách dvě jaderné mocnosti, má mnohem větší průmyslove kapacity a obrovský náskok v technologiích a přesto je pofelaná strachem z Ruska. Proč se !Uši EU krčit za zády USA a není v NATO tím, kdo rozhoduje? To, že nechala starost o svoji bezpečnost na USA a není ochotna se starat o svoji bezpečnost, je jeden z mnoha důkazů absolutní neživotaschopnosti tohoto nesourodého spolku.

0 0
možnosti
Foto

Více nejmodernějších pozemních zbraní a letectva nežli UK má Saúdská Arábie. A to o hodně. Protože do toho investují. Měli bychom se starat o naši bezpečnost, ale není pravda, že nás USA v rámci NATO někdy tahaly z problémů. Kdy nás přišli od 2. světové války, kdy NATO ještě nebylo, ochránit proti agresorovi? Naopak, to země EU USA tahaly z horké kaše- v Afgánistánu, Lybii, Iráku atp. A to vše zcela bezúčelně, protiprávně. Země EU nikdy, i po agresivních teroristických atentátech, neinvokovaly článek 5, kolektivní obrana. Jako jediná země v dějinách jej využily USA po 11. září. Nejde jen o to, lít peníze do rozpočtu, ale mít ucelený a smyslupný systém kolektivní obrany. Druhou nejsilnější armádou NATO je Turecko a o čem začali prvně spekulovat naši odborníci v TV po loňském pokusu o převrat. Jestli by Turecko nemělo být vyloučení z NATO. Lépe jsme na tom byli se stavem armády a obranychopnosti za socialismu,

0 0
možnosti

Trumpovy výroby, které vy osobně povžujete za znepokojující, jsou naopak pro řadu lidí (a to včetně vysokoškolsky vzdělaných) naopak dobré a vítané. A je udivující, že absolvent takových studií, které ve svém profilu uvádíte, si nezjistí, co skutečně Trump řekl, ale ke kritice používáta propagandou přežvýkaný překlad. Trumpův výrok o zastaralosti NATO byl českými (a myslím že evropsklými vůbec) médii vytržen ze souvislosti, protože jeho kritika se naopak týkala přesně toho, co v závěru článku požadujete: Aby státu NATO dávali na svou obranu (armádu) víc peněz a starali se o skutečně akutní nebezpečí, což musí být zakotveno i ve statusu NATO.

A že pokud se EU nezmění, tak ji skutečně čeká rozpad, neříká jen Trump, ale i řada významných ekonomů.

A nakonec ještě k onem sociálním jistotám. Jedinou jestitou, kterou v životě máte, je to, že dřív či později zemřete. Stát by měl být garantem dodržování vašich základních LIDSKÝCH (nikoliv sociálních práv), protože pokud na sebe bere odpovědnost za vás život, vede vás (tedy nikoliv vás osobně - všechny) k nezodpovědnému chování a odmítání zodpovědnosti za stále víc a víc věcí - což může v konečném důsledku znamenat rozpad naší (euroatlantické) civlizace

3 0
možnosti
TH

Vlastne se vším co píšete souhlasím. Snad jen k prvnímu vašemu odstavci bych řekl, ze jsem nemohl v článku v rámci rozsahu napsat zcela vše, protože jsem se chtěl vyjádřit především k ČR a tak jsem zvolil zkratku a spolehl se na znaleho čtenáře, jak jste ted Vy dokázala. V jiných případech jsme se asi terminologicky minuli. Za znepokojujici jeho výroky nicméně považuji.

0 1
možnosti
JS

Lituji, ale mám na to naprosto jiný názor. Domnívám se, že ČR je povinna především investovat do obrany svého teritoria.

0 0
možnosti
PS

To , že by investice do armády měly nárůst máte pravdu. Doba je zlá a obrana je na místě. Ale ohledně nového prezidenta USA s vámi nesouhlasím. Pan Trump přichází v pravý čas , aby ukončil levicovo neomarxistické běsnění a Ameriku dal do kupy. Je pragmatický a jeho přístup třeba k islámu, by měl inspirovat i EU. Pak by nehrozil její rozpad.

1 0
možnosti
PK

I když už na stará kolena nejsem eurohujer, tak v rámci NATO musí být armády jednotlivých států hodně koordinovány a v podstatě se jim musí nařídit jak budou vypadat včetně branné povinnosti, její udržování atd. Pak se koketovalo s myšlenkou armády evropské což je ale zase trochu jiná kapitola.

0 0
možnosti
VM

V70á49c26l58a71v 51M24a88c32h

19. 1. 2017 16:19

kéž by měl Trump s rozpadem toho euroabsurdistánu pravdu

4 0
možnosti
IM

I56v72o 69M20i68l49d41a

19. 1. 2017 15:34

brexit byl krok skvělý a možná už na poslední chvíli, protože pokud se neobolševické EU-souručenství brzy nerozpadne, bu s Evropou ámen (nebo spíš alláhu akbar?)

3 0
možnosti
MC

O přebujelém sociálním státě máte samozřejmě pravdu. Ovšem nesdílím s Vámi rozhodně to, že jsou znepokojující Trumpovy výroky o tom, že se EUrozpadne, Nato je velmi zastaralé a brexit byl dobrý krok. Ba naopak to je krok dobrým směrem.

4 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Autor je prostý pisálek a nenapravitelný optimista.

Mezi jeho zájmy patří četba, hudba a cestování, ale nejvíce si váží kvalitně prožitého času s rodinou a přáteli.

Seznam rubrik