Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Možná by pro začátak stačilo, kdybyste opustil tu podivnou partu, ve které se nachází Fulle, Kolář, Halík nebo Putna (mimo jiné). CHápu, že hlásají co hlásají, ale proč ty jejich nesmysly opakovat?

EU se historicky znemožnila a místo slibované silné entitiy je tu RVHP přebarvené na růžovo. A tohle by mělo mít armádu. Velel by tomu patrně Bundeswehr, že?

Někdo tu nedávno napsal, že FFUK je líhní nemyslících kývalů a začínám - nerada - tomu dotyčnému dávat zapravdu.

4 0
možnosti
Foto

Strašný pokles renomované fakulty. Putna mi to tedy není, i když absolventem CU nejsem.

0 0
možnosti
JU

J56a49n 36U97l95r15i98c97h

25. 5. 2016 7:40

Pokud by Evropa chtěla svoji armádu, tak by nejdřív musela mít společnou zahraniční politiku. A to je v teto chvíli nereálné.

1 0
možnosti
Foto

1) „Světová velmoc“ — EU nepovažuji za velmoc, ale za slepenec národních států – s tím, že je přáním některých občanů a mnohých politiků udělat z EU federaci; jako taková by sice velmocí být mohla, nicméně nevěřím, že by mohl být takový slepenec dlouhodobě udržitelný, funkční. Na rozdíl od USA, kde se původní emigranti z Evropy identifikovali s novým státem, nepředpokládám, že by se občané evropských národních států takto identifikovali s „evropským občanstvím“, které by pro ně znamenalo víc než jejich původní kořeny; i když by si to jistě někteří přáli.

2) „Evropská armáda by nejenom bránila bezpečnost Evropy, ale také by ji sbližovala.“ – leda by existoval „evropský národ“, jinak se obávám trestání neposlušných „separatistů“ jako v ’68 u nás.

3) Poku jde o prosazování „reálné moci při prosazování vlastních zájmů“, jak by taková vláda a armáda naložila s těmi „neposlušnými“ (viz předchozí bod)?

4) „Jako státy Evropy se nemůžeme spoléhat „jenom“ na kolektivní obranu NATO...“ – Proč? I když má v NATO prim USA, mělo by se NATO starat o bezpečnost členských zemí, tedy i Evropy.

5) „Evropskou armádu“ NE„potřebujeme, protože:“

a) Vůle i činy zvládne NATO; pokud ne, tak je naše členství zbytečné.

b) „Bude vzájemně sdíleno přesvědčení, že je Evropa jednotná“ – není-li, pak to ani armáda nezachrání.

c) „Evropa zaručí mír nejenom pro své členy uvnitř“ – ten tu je i bez armády

d) „Posílíme tím vztah se svými spojenci z NATO“– paralelní strukturou? Nemyslím si to.

1 0
možnosti
OG

O55n49d15r31a 20G90l45a15c

25. 5. 2016 0:06

K vašemu bodu 1 - USA na cestě k udržení jednoty prošly válkou Severu proti Jihu. Chceme v Evropě něco podobného?

1 0
možnosti
OG

O10n16d52r92a 88G67l20a51c

24. 5. 2016 23:48

Prvním úkolem evropské armády bude zpacifikovat odpor v členských státech. Důležité - kdyby se to nelíbilo Francouzům, jde se k nim přes Belgii, ne přímo. Už se to osvědčilo dvakrát, tak by to zas mělo fungovat. Až bude kontinent pod jednou vlajkou, je třeba zajistit neutralitu Británie - to bude v dějepisu něco nového, připravte se na to! A ať už to vyjde nebo ne, udělá se pak otočka na východ a jde se na Rusa. To už je taky tradice. Dál už si to najděte v sešitech z gymplu, někdo dostane přes hubu a posype zpátky a zase posílí vliv mimoevropských mocností.

Zatím se neví, kolik při tom zařve lidí. Ale byl bych asi spíš pro pozici těch, co se vzdají hned na začátku /jako ve druhé světové/, než být té mlátičky členem jako v první válce. To nás zabili podstatně víc, a ještě jsme se mlátili mezi sebou (jako vojáci c.k. monarchie a jako legionáři).

Ať žije společná evropská armáda a všichni užiteční ...!

4 0
možnosti
VM

V88á71c46l30a14v 18M68a63c89h

24. 5. 2016 23:45

Potřebujeme zejména reálnou národní armádu.

2 0
možnosti
VV

Ta byla rozkradena hned v prvnich letech existence Ceske Republiky.

0 0
možnosti
VV

Naznaky uz tu delsi dobu jsou. Treba Francie a Nemecko ma uz dobre 20 let Schnelle Eingreiftruppe. Podobna uskupeni maji Nemci i s Belgicany, Nizozemci a Dany. Ovsem predevsim noveji pristoupivsi zeme EU lpeji na nacionalistickych zajmech a jaksi se jim do spolecnych akci nechce.

1 0
možnosti
Foto

Evropa není světová velmoc. Je to jen slepenec zemí, nesourodý a hlavně nefunkční. Evropa je ve své podstatě v současnosti podobná RVHP, protože poslušnost je udržována pomocí direktív a vnucování vůle mocnějších členů. Co hlavně potřebuje Česká republika, je okamžité vystoupení z této organizace.

8 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Autor je prostý pisálek a nenapravitelný optimista.

Mezi jeho zájmy patří četba, hudba a cestování, ale nejvíce si váží kvalitně prožitého času s rodinou a přáteli.

Seznam rubrik